Rolfokhoes

Buiskap

Een nieuwe buiskap, daar kijkt de boot weer lekker fris mee. Tevens biedt het u extra comfort.

Het moet een elegante en praktische toevoeging zijn aan uw boot.

Bent u aan het na denken over een nieuwe buiskap? Dan doet u er verstandig aan om de oude buiskap eens langs te brengen bij Zeiltjes & Zo. U kunt natuurlijk ook mailen maar een ouderwets gesprek kan alle onduidelijkheden weg nemen. Ook biedt het de kans om wensen en veranderingen door te spreken. Er is zo veel mogelijk bij het maken van een buiskap, denk zoal aan een greeprand, greep uitsparingen, greepbeugel, extra ruiten of ritsen, etc etc.

Er kan ook een kuiptent, kuiptent of sluitscherm aan de buiskap komen.

Als al deze zaken duidelijk zijn ben ik er van overtuigd dat er een prettige samenwerking kan plaatsvinden en is het zeker dat de nieuwe buiskap helemaal voldoet aan uw wensen.

Bij akkoord wordt de nieuwe buiskap bij u aan boord gemald. De oude buiskap kan niet worden gebruikt voor de maatvoering.  Deze mal is nodig voor het produceren van een mooie en unieke buiskap voor uw boot.

RVS FRAME

Vroeger  werd er vaak gebruikt gemaakt van een aluminium. Dit is eigenlijk een goedkope oplossing voor het serie werk waarmee de schepen werden afgeleverd.

Wij werken bij voorkeur op RVS. De robuustheid van het RVS geeft een goede body voor een prachtige buiskap.

De stoffen zijn gedurende de jaren ook veel veranderd, deze zijn stugger geworden.

Het  degelijke RVS frame biedt een prachtig eindresultaat een mooie strakke look.

U kunt bij ons ook het frame laten maken in 22MM en 25 MM hoog gepolijst RVS. Het frame is van ongegloeide koud getrokken RVS buis gemaakt. Veel steviger als dit is er niet.

Het aanschaffen van een nieuw frame kan gecombineerd worden met het bestellen van een nieuwe buiskap. Dit levert een verassende korting op het totaalplaatje.

Kuiptent

Een kuiptent geeft u extra comfort en vergroot de leefruimte van uw boot.

Bij een kuiptent zijn ook meerdere opties denkbaar.

Standaard wordt de kuiptent afgeleverd met aan beide zijde een oprolbaar gedeelte. De achterkant krijgt ook een oprolbaar gedeelte. Zo kunt u van elke kant de boot makkelijk betreden.

Enkele denkbare opties

  • Uit ritsbare zijdelen/achterdeel
  • Zonnepaneel op het dak
  • Gordijnen/horen
  • Ophangpunt naar de giek

Rolfokhoes
Rolfokhoes

Rolfokhoes

Om uw dure fok te beschermen tegen UV straling is het nodig om een rolfokhoes aan te schaffen of een UV strook op het voorlijk te laten stikken.

Wat u waarschijnlijk niet beseft is dat de kwaliteit van het voorlijk en het stiksel met zo’n 60 % afneemt in het eerste seizoen dat u de fok heeft aangeschaft. Dus beschermen is een absolute must.

De rolfokhoes is stormvast, gebruiksvriendelijk en heeft een grote lengtestabiliteit door zijn uitgekiende constructie. De rolfokhoezen worden gebruiksklaar afgeleverd. Met 2 of 4 rijglijnen, afhankelijk van de lengte van de rolfokhoes. De rijglijnen bergt u op in een handig zakje onder aan de rolfokhoes.

Wilt u zelf de maten opmeten voor de rolfokhoes dan doet u dit als volgt:
U neemt de lengte van het voorlijk van de fok en telt daar 7 cm bij op. U meet de omtrek van de opgerolde fok, ter hoogte waar de fokkenschoten zijn aangeslagen op de schoothoek van de fok. Hier is de omtrekmaat het grootst en dus bepalend voor de maatvoering van de rolfokhoes. Meet deze maat niet te strak maar “losjes”.

Bent u niet zeker van uw eigen meetkwaliteit dan meten wij het voor u op.

Op Goeree Overflakkee meten wij uw rolfokhoes, huik of lazy-jack gratis in.

Wilt u geen rolfokhoes maar een UV strook, om het doek en garen van uw fok te beschermen, dan kunnen wij dat voor u verzorgen. Wij hebben daar een uitstekend materiaal voor in velerlei kleuren. Dit doek is zeer licht en geeft heel weinig negatieve zeileigenschappen.

Voor meer informatie, neem contact met ons op.

HuikHuik

Huik / lazy-jack

Een huik moet goed passen. Wij meten de Huik / lazy-jack het liefst op uw schip op (binnen een straal van 25 km van Oude-Tonge is dit gratis). U legt uw zeil op de giek zoals u dat altijd doet en de huik wordt perfect passend gemaakt. We kunnen ook uw oude grootzeilhuik als maat gebruiken.

U kunt natuurlijk ook zelf alles opmeten met behulp van een meetinstructie die wij u toesturen. U legt de oude Huik / lazy-jack over uw grootzeil en kijk er nog eens kritisch naar. Waar moet hij krapper, waar wat ruimer, langer of korter? Is de kraag goed, of is hij niet te ruim of te krap? Een versterking extra bij de lier misschien?

Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Stuurhoezen

Stuurhoezen

Het is belangrijk om het stuurwiel te beschermen tegen vocht, vuil en zon met een perfect passende stuurhoes.

Indien nodig maken wij een afspraak bij u op de boot, neem hiervoor contact met ons op.

Afdekzeilen

Afdekzeilen voor speedboten

Als het mooie lenteweer er weer aankomt, staat iedere watersportliefhebber te trappelen om te gaan varen. De boten worden uit de opslag gehaald en te water gelaten. Nu alleen nog maar wachten op die echte mooie lentedagen! Maar de lente en zomer kan verraderlijk zijn. Dan is het mooi weer en dan regent het zo weer een aantal dagen. Regen is belangrijk voor de natuur maar minder voor uw open boot, want deze komt dan vol te staan met water en dat wordt dan hozen. Daarom is een afdekzeil voor uw boot dan ook een ‘must have’ voor elke watersportliefhebber.

Verschillende type speedboten heeft Zeiltjes en Zo dan ook al voorzien van een afdekzeil. Elk dekzeil wordt met zorg gemaakt en ontworpen. De speedboot wordt binnen in de loods voorzien van een nieuw afdekzeil.

Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Winterhoezen

Wintertenten voor zeil- en motorjachten

In Nederland kan het weer nogal wisselvallig zijn. Met het juiste afdekzeil (wintertent) zorgt u voor een goede bescherming tegen deze weersomstandigheden en weet u in ieder geval dat uw zeil- of motorjacht in goede staat blijft. Bij het kiezen uit de dekzeilen is het belangrijk dat u weet waarnaar u op zoek bent en welke kwaliteit u wilt hebben. Een wintertent zorgt voor een goede bescherming maar moet ook een lange tijd meegaan.

De wintertenten van Zeiltjes en Zo worden gemaakt volgens een uniek systeem dat de winterperiode makkelijk doorstaat.

Voor meer informatie, neem dan contact met ons op.

Alle reparaties aan hoezen en tuigage

U wilt er de vaart inhouden, wij zorgen daarvoor
Voor vakkundige en snelle reparties moet u bij Zeiltjes en Zo zijn. Wij zetten alle zeilen bij om uw boot zo snel mogelijk het water op te krijgen. Dit alles gebeurt natuurlijk tegen aantrekkelijke prijzen maar die wel afhankelijk zijn van de drukte van het seizoen. Als wij vermoeden dat het dure reparatiekosten dreigen te worden, dan geven wij u natuurlijk vooraf een prijsindicatie.

Wat repareert Zeiltjes en Zo zoal:

  • Alle soorten jachtzeilen: modern, klassiek, groot en klein
  • Bootkappen, wintertenten, huiken, en hoezen
  • Winterkleden en afdekzeilen
  • Industriële zeilen, marktzeilen, afdekhoezen enz.

D.w.z. dat wij alles repareren wat hieraan kapot kan gaan. Mocht het doek versleten/vergaan zijn, dan kunt u beslissen of er een nieuwe moet komen.

Preventief onderhoud in de winterperiode:

Zeiltjes en Zo heeft na het zeilseizoen meer tijd om te repareren dan net voor of midden in het zeilseizoen. Ook in het zeilseizoen proberen wij u natuurlijk zo snel mogelijk te helpen, maar soms kan het dan langer duren dan u zou willen. Daarom is het belangrijk om preventief onderhoud in de winterperiode te doen, denk dan aan grote klussen zoals het vermaken van zeilen, UV beschermingsstroken aanbrengen, nieuwe ramen in de buiskap etc.

Wij hebben in de winterperiode meer tijd en kunnen het dan goedkoper aanbieden.

Ook kunt u bij ons terecht voor vakkundige reiniging van tuigage, hoezen en bootkappen. Ook hier geldt dat u de zeilen op tijd moet inleveren om lange wachttijden te voorkomen.

Voor meer informatie, neem contact met ons op.